A betegségből felépült Károly herceg avatja fel a londoni járványkórházat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Károly herceg, a brit trónörökös, aki maga is átesett már a betegségen, pénteken megnyitja az új londoni járványkórházat, az NHS Nightingale-t, ahol akár négyezer koronavírusos beteget is ápolhatnak majd.

Károly enyhe tünetekkel vészelte át a betegséget, de természetesen nem személyesen nyitja majd meg a kórházat, hanem videón jelentkezik majd be skóciai birtokáról, Birkhallból. A helyszínen Matt Hancock egészségügyi miniszter képviseli majd a kormányt - ő amúgy szintén nemrég szabadult önkéntes karanténjából, ahova azután vonult be, hogy az ő tesztje is pozitív lett.

A brit egészségügyi szolgálat, az NHS közben bejelentette, hogy Bristolban és Harrogate-ben is nyit ilyen új járványkórházakat, ahol ágyak százait vehetik majd igénybe, ha a helyi kórházak túlterhelődnének. Azt már korábban bejelentették, hogy Manchesterben és Birminghamban is lesz ilyen járványkórház. (Via The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér