25-30 ezer idénymunkás is hiányozhat a mezőgazdaságból

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A koronavírus és a határlezárások miatt nem jönnek a vendégmunkások Erdélyből és Kárpátaljáról, ezért mintegy 25-30 ezer idénymunkás hiányzik a mezőgazdaságból.

Ez azért is rossz hír, mert most kezdődik a betakarítási szezon, a szezonnyitó spárgabeszedéshez 2-3 ezer plusz emberre lenne szüksége az ágazatnak. A mezőgazdaság majd májusban lesz igazán nagy gondban, amikor a legtöbb gyümölcsöt és zöldséget szedik be. Bár van szó arról, hogy a román határtól 30 kilométeres körzetben lehetővé teszik a munkacélú ingázását, az ennél messzebb lévő kertészetek akkor is bajban lesznek. Az ágazatban dolgozók abban bíznak, hogy a munkájukat ideiglenesen elvesztő dolgozókat be fogják tudni vonni a mezőgazdasági munkákba. (novekedes.hu

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér