Megérkezett a hidegfront

Erős széllel és csapadékkal megérkezett a hidegfront. Itt, a Róőzsadomb tövében az elmúlt percekben támadt fel a szél, de a Windy.com radartérképe alapján Győrtől Komáromig már komoly vihar tombol.

Az országon áthaladó hidegfront nyomán hirtelen vége szakad a húsvéti hétvégét uraló koranyári időnek, keddre bő tíz fokot eshet a hőmérséklet. Miközben ma még 26 fok körül alakult a csúcshőmérséklet, holnap nem lesz 13-nál melegebb. Emellett csapadékos is lesz az idő, keddről szerdára virradó éjszaka pedig a fagyzugos részeken és a hegyvidékeken kemény fagyok is jöhetnek. Szerdán a minimumhőmérséklet akár mínusz 8 fok is lehet, és még csütörtök hajnalban is várható fagy.

A hidegfront hatása csak átmeneti lesz. szerdán még legfeljebb 18 fokig melegszik csak az idő, de csütörtökön és pénteken már 20 fok fölött alakulhat, a csúcshőmérséklet pénteken akár a 26 fokot is elérheti a mostani előrejelzés szerint - bár ezen az időtávon már meglehetősen megbízhatatlanná válnak az ilyen előrejelzések.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.