Megérkezett a hidegfront

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Erős széllel és csapadékkal megérkezett a hidegfront. Itt, a Róőzsadomb tövében az elmúlt percekben támadt fel a szél, de a Windy.com radartérképe alapján Győrtől Komáromig már komoly vihar tombol.

Az országon áthaladó hidegfront nyomán hirtelen vége szakad a húsvéti hétvégét uraló koranyári időnek, keddre bő tíz fokot eshet a hőmérséklet. Miközben ma még 26 fok körül alakult a csúcshőmérséklet, holnap nem lesz 13-nál melegebb. Emellett csapadékos is lesz az idő, keddről szerdára virradó éjszaka pedig a fagyzugos részeken és a hegyvidékeken kemény fagyok is jöhetnek. Szerdán a minimumhőmérséklet akár mínusz 8 fok is lehet, és még csütörtök hajnalban is várható fagy.

A hidegfront hatása csak átmeneti lesz. szerdán még legfeljebb 18 fokig melegszik csak az idő, de csütörtökön és pénteken már 20 fok fölött alakulhat, a csúcshőmérséklet pénteken akár a 26 fokot is elérheti a mostani előrejelzés szerint - bár ezen az időtávon már meglehetősen megbízhatatlanná válnak az ilyen előrejelzések.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér