A debreceni idősotthonok teljes körű koronavírus-szűrését rendelte el az önkormányzat

Múlt csütörtökön koronavírus-fertőzés gyanújával szállítottak el a mentők egy idős gondozottat Debrecen egyik idősotthonából. Bár a vizsgálatok később megállapították, hogy nem fertőződött meg, 

az önkormányzat a gondozottak teljes körű koronavírus-szűrését rendelte el a debreceni idősotthonokban,

jelentette be Papp László polgármester szerdán. Debrecenben két önkormányzati fenntartású idősotthonában már a veszélyhelyzet elrendelése előtt is szigorú intézkedéseket léptettek életbe, mondta, kiemelt figyelmet fordítottva a folyamatos orvosi ellátásra és jelenlétre, valamint a fertőtlenítőszerekkel és védőfelszereléssel való ellátásra. Papp hozzátette: az intézmények pandémiás tervvel rendelkeznek, az infekciókontrollnak külön felelőse van, a dolgozókat pedig folyamatosan képzik és információval látják el. Már március közepén a Pallagi úti idősotthonban kialakítottak egy izolációs részleget is, hogy szükség esetén ott helyezzék el a fertőzött betegeket. Az 50 fő befogadására képes részlegnek külön bejárata, külön személyzete és saját egészségügyi felszerelése van. A városvezető szerint már ki is jelölték a kizárólag ott dolgozó alkalmazottakat. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.