Május végétől engedélyezik Ausztriában a 100 fős rendezvényeket

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az osztrák egészségügyi miniszter, Rudolf Anschober pénteken ismertette a menetrendet, ami szerint lépésről lépesre újraindulhat a kulturális élet Ausztriában.

Ezek szerint május 29-től lehet kül-és beltéri rendezvényeket tartani maximum 100 fő részvételével. Július 1-től pedig már 250-en is részt vehetnek egy rendezvényen. A mozik is ekkor nyithatnak újra, ugyanennyi résztvevővel. Augusztus 1-től pedig már az 500 fős rendezvényeket is engedélyezik. De ha készül egészségügyi koncepció, akár az ezerfős rendezvényeket is engedélyezik. Ugyanakkor minden esetben be kell tartani a legalább egy méteres távolságtartást. 

A létszámkorlátot kéthetente vizsgálják felül, hogy tudjanak reagálni, ha esetleg újra megugrana a fertőzöttek száma. (ORF)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!