Május végétől engedélyezik Ausztriában a 100 fős rendezvényeket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az osztrák egészségügyi miniszter, Rudolf Anschober pénteken ismertette a menetrendet, ami szerint lépésről lépesre újraindulhat a kulturális élet Ausztriában.

Ezek szerint május 29-től lehet kül-és beltéri rendezvényeket tartani maximum 100 fő részvételével. Július 1-től pedig már 250-en is részt vehetnek egy rendezvényen. A mozik is ekkor nyithatnak újra, ugyanennyi résztvevővel. Augusztus 1-től pedig már az 500 fős rendezvényeket is engedélyezik. De ha készül egészségügyi koncepció, akár az ezerfős rendezvényeket is engedélyezik. Ugyanakkor minden esetben be kell tartani a legalább egy méteres távolságtartást. 

A létszámkorlátot kéthetente vizsgálják felül, hogy tudjanak reagálni, ha esetleg újra megugrana a fertőzöttek száma. (ORF)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér