"Sokan úgy tesznek, mintha nem is ők lennének a főnökök"

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Miután Barack Obama a múlt héten egy kiszivárgott magánbeszélgetésben már "kaotikusként" jellemezte az Egyesült Államok kormányának reakcióját a koronavírusjárványra, szombaton nyilvánosan is bírálta utódját, Donald Trumpot. Ez merőben szokatlan, a visszavonult amerikai elnökök nem szokták nyíltan bírálni utódjuk tevékenységét. 

"Ez a járvány leginkább azt leplezte le, hogy a vezetőink közül sokaknak fogalmuk sincs róla, hogy mit csinálnak. Sokan közülük meg se próbálnak úgy tenni, mintha ők lennének hatalmon" - mondta. Bár nem nevezte meg Trumpot, szavait szinte kivétel nélkül mindenki a regnáló elnök bírálataként értelmezte. Ennek megfelelően reagált a Fehér Ház is, Kayleigh McEnany szóvivő például egyből közölte, hogy "Trump elnök példátlan koronavírus-válasza életeket mentett", amire példaként a beutazási tilalmat, a kisvállalkozásoknak nyújtott hiteleket, illetve azt hozta fel, hogy a magánszektor segítségével "töltötték fel a készleteket, amiket elődje üresen hagyott".

Obama az idén érettségizőknek szánt beszédében azt mondta, hogy "azt tenni, ami jól esik, ami kényelmes, ami könnyű - így a gyerekek gondolkodnak. Pechünkre egy csomó ún. felnőttről, akik közül egyesek menő titulusokat viselnek fontos munkahelyeken, még mindig így gondolkodnak - ezért is csesződik el annyi minden. Remélem, hogy ti örökérvényű értékekkel fegyverzitek fel magatokat, mint például az őszinteség, a kemény munka, a felelősség, a tisztesség, a nagyvonalúság és a tisztelet". (Via The New York Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér