Kézrátétellel gyógyította a koronát a kameruni lelkész, aztán belehalt

külföld
2020 május 19., 11:10
Frankline Ndifor, kameruni lelkész, egykori elnökjelölt
photo_camera Frankline Ndifor, kameruni lelkész, egykori elnökjelölt Fotó: CRTVweb Twitter

Több száz emberen kellett átvágniuk magukat a kameruni rendőröknek, hogy bejussanak Frankline Ndifor házába Douala városában, miután az egykori elnökjelölt-lelkipásztor életét vesztette a koronavírus miatt. 

Az emberek ugyanis csoportokba verődve énekeltek és imádkoztak a népszerű lelkész háza előtt, elbarikádozva az épület bejáratát. Követői ugyanis nem akarták elfogadni, hogy Ndifor meghalt - ők úgy hitték, hogy a lelkész csak spirituális útra indult istenhez, és hamarosan visszatér. Több helyi csatorna is közvetítette az eseményt élőben. 

link Forrás

Ndifor egy követője szerint kézrátétellel gyógyított, és több tucat embert szabadított meg a vírustól, akik úgy hitték, hogy fertőződtek a koronavírussal.A lelkész végül nagyjából egy héttel ezelőtt rosszul lett, és vasárnap meghalt.  

A helyi kormányzó irányította a rendőröket a helyszínre, miután a hívek az egészségügyi személyzetet is akadályozták a munkában, és próbálták megakadályozni a test elhordását, mivel szerintük Ndifor nem halt meg, csak spirituális útra indult istenéhez. 

Többen most azért is pánikolnak, mert Ndofir által kapcsolatba léphettek a vírussal. Az egészségügyi kormányzat is azt kéri mindazoktól, akik kapcsolatba léptek a lelkésszel, hogy jelentkezzenek a kórházakban Covid-19-tesztelésre. 

Ndifor egyébként hitt a hagyományos módszerekben, illetve a megelőzésben is: szappanokat és egészségügyi csomagokat ajándékozott a szegényeknek, és maszkot is osztogatott az utcán, ha lehetősége adódott. De mindeközben otthonában és a templomban is „gyógyított” betegeket. Egyébként ismert csodadoktor volt, olyannyira, hogy két éve a kameruni elnökválasztáson is elindult. (Voice of America)