Kézrátétellel gyógyította a koronát a kameruni lelkész, aztán belehalt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Frankline Ndifor, kameruni lelkész, egykori elnökjelöltFotó: CRTVweb Twitter

Több száz emberen kellett átvágniuk magukat a kameruni rendőröknek, hogy bejussanak Frankline Ndifor házába Douala városában, miután az egykori elnökjelölt-lelkipásztor életét vesztette a koronavírus miatt. 

Az emberek ugyanis csoportokba verődve énekeltek és imádkoztak a népszerű lelkész háza előtt, elbarikádozva az épület bejáratát. Követői ugyanis nem akarták elfogadni, hogy Ndifor meghalt - ők úgy hitték, hogy a lelkész csak spirituális útra indult istenhez, és hamarosan visszatér. Több helyi csatorna is közvetítette az eseményt élőben. 

Ndifor egy követője szerint kézrátétellel gyógyított, és több tucat embert szabadított meg a vírustól, akik úgy hitték, hogy fertőződtek a koronavírussal.A lelkész végül nagyjából egy héttel ezelőtt rosszul lett, és vasárnap meghalt.  

A helyi kormányzó irányította a rendőröket a helyszínre, miután a hívek az egészségügyi személyzetet is akadályozták a munkában, és próbálták megakadályozni a test elhordását, mivel szerintük Ndifor nem halt meg, csak spirituális útra indult istenéhez. 

Többen most azért is pánikolnak, mert Ndofir által kapcsolatba léphettek a vírussal. Az egészségügyi kormányzat is azt kéri mindazoktól, akik kapcsolatba léptek a lelkésszel, hogy jelentkezzenek a kórházakban Covid-19-tesztelésre. 

Ndifor egyébként hitt a hagyományos módszerekben, illetve a megelőzésben is: szappanokat és egészségügyi csomagokat ajándékozott a szegényeknek, és maszkot is osztogatott az utcán, ha lehetősége adódott. De mindeközben otthonában és a templomban is „gyógyított” betegeket. Egyébként ismert csodadoktor volt, olyannyira, hogy két éve a kameruni elnökválasztáson is elindult. (Voice of America)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!