Már-már nyár!

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Remek időnk lesz ma, aktuálisan is már 14-18 fok van, és már délelőtt húsz fok fölött lesz mindenhol a hőmérséklet. Délutánra az ország leghidegebb, nyugati vidékein is 24 fokig melegedhet, a kzépső és északi részeken 26, az Alföldön pedig akár 28 fok is lehet.

A nap is kisüt, bár ma mindenhol felhős is lesz az idő, az ország déli részére pedig a meteorológia zivatarveszély miatt első fokú figyelmeztetést is kiadott. A zivatarok nagy valószínűséggel délután érkezhetnek meg a gyorsan melegedő talajról felszálló meleg levegő hatására.

Vagyis ma ideális idő van kirándulásokhoz, sétákhoz. A szabadba még a legszigorúbb korlátozások alatt is szabad volt kimenni, és az erre vonatkozó szabályok most, a korlátozások javának feloldása után se változtak. Magyarán a szabadban továbbra is tartani kell a legalább másfél méteres védőtávolságot azoktól, akikkel nem élünk egy háztartásban. Ne feledjék, a járvány nem elmúlt, csak csillapodott, de ha feladjuk a közösségi távolságtartást, levesszük magunkról a maszkot a zárt terekben és a közlekedési eszközökön, pillanatok alatt visszatérhet!

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!