Szlávik doktor is azt kéri, továbbra is vigyázzunk

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A járványügyi korlátozások részbeni feloldása ellenére nem szabad feladni az óvatosságot, figyelmeztetett a Kossuth Rádiónak adott nyilatkozatában Szlávik János infektológus, a Dél-Pesti Centrumkórház főorvosa. Mint mondta, a csökkenő esetszám ellenére látható, hogy a mai napig szerte az országban találnak betegeket. Vagyis a vírus még jelen van.

Szlávik szerint ez alapján a veszélyeztetett csoportokat továbbra is védeni kell, illetve továbbra is maszkot kell viselni, fertőtleníteni és tartani a védőtávolságot. Hivatalosan ugyanakkor csak zárt közösségi terekben és közlekedési eszközökön írják elő kötelezően a maszkviselést. Tekintettel arra, hogy a járványügyi korlátozások első napjának tapasztalatai alapján Budapesten nehézkésen megy a legalább másfél, de inkább két méteres védőtávolság fenntartása, ha Szálvikra hallgatnak - hallgassanak! -, szabad téren is felkapják a maszkot, ha besűrűsödik a tömeg. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!