Szlávik doktor is azt kéri, továbbra is vigyázzunk

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A járványügyi korlátozások részbeni feloldása ellenére nem szabad feladni az óvatosságot, figyelmeztetett a Kossuth Rádiónak adott nyilatkozatában Szlávik János infektológus, a Dél-Pesti Centrumkórház főorvosa. Mint mondta, a csökkenő esetszám ellenére látható, hogy a mai napig szerte az országban találnak betegeket. Vagyis a vírus még jelen van.

Szlávik szerint ez alapján a veszélyeztetett csoportokat továbbra is védeni kell, illetve továbbra is maszkot kell viselni, fertőtleníteni és tartani a védőtávolságot. Hivatalosan ugyanakkor csak zárt közösségi terekben és közlekedési eszközökön írják elő kötelezően a maszkviselést. Tekintettel arra, hogy a járványügyi korlátozások első napjának tapasztalatai alapján Budapesten nehézkésen megy a legalább másfél, de inkább két méteres védőtávolság fenntartása, ha Szálvikra hallgatnak - hallgassanak! -, szabad téren is felkapják a maszkot, ha besűrűsödik a tömeg. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér