Meghalt Mory Kanté

70 éves korában meghalt Mory Kanté, akinek a Yéké Yéké című dala a nyolcvanas évek végén igazi világsiker volt. A BBC szerint a guineai zenész hazájában, egy kórházban hunyt el. Régóta küzdött egészségügyi problémákkal, melyek miatt rendszeresen járt Franciaországba kezelésekre, ez viszont a koronavírus-járvány miatt az utóbbi időben nem volt lehetséges. Fia szerint ezért Mory Kanté állapota nagyon gyorsan romlott az utóbbi időszakban. 

Kanté egy híres nyugat-afrikai költő- és történetmesélő családba született, és kiválóan játszott hárfához hasonló felépítésű pengetős hangszeren, a korán. Komolyabb hazai és regionális sikerek után a nemzetközi áttörést az 1988-as Akwaba Beach című lemeze hozta el a számára, a Yéké Yékéhez sok feldolgozás és remix készült. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér