Egymillió dollárt dobtak össze egy K-pop zenekar rajongói a Black Lives Matter támogatására

Alig több mint 24 óra alatt egymillió dollárt dobtak össze a BTS K-Pop-zeneakr rajongói a Black Lives Matter mozgalom támogatására, írja a BBC. A brit közműsorszolgáltató beszámolója szerint a BTS zenekar maga ajánlott fel egymillió dollárt a múlt csütörtökön a feketék elleni hatósági erőszak ellen küzdő szervezeteknek, amire válaszul rajongóik a közösségi médiában indítottak gyűjtést, hogy megduplázzák az összeget.

A rajongók, akik csak "HADSEREGKÉNT" (ARMY, így, csupa nagy betűvel) hivatkoznak magukra, alig több mint egy nap alatt össze is dobták a pénzt, az első 24 órában már 817 ezer dollárt gyűjtöttek. "Szolidárisak vagyunk a fekete HADSEREGGEL. Fontos részei ők a családunknak. És mindenhol kiállunk a fekete emberek mellett, mert megérdemlik, hogy hallják a hangjukat" - írta közleményében a One In An Army nevű kollektívájuk.

A HADSEREG, vagyis a BTS-rajongók híresek online aktivizmusukról, szerveztek már online tiltakozást is a Black Lives Matter támogatására. A múlt héten például kisajátították a rasszista fehérek #whitelivesmatter hashtagjét, hogy posztok százezreivel tüntessék el a rasszista üzeneteket.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.