Megfertőződött Trump két testőre a tulsai tömeggyűlésen

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke egészségügyi szakemberei jó tanácsai ellenére a múlt hétvégén egy zárt sportcsarnokban tartotta meg a járvány kitörése óta az első tömegrendezvényét, ráadásul Oklahomában, ahol az elmúlt két hétben meredeken emelkedett az újonnan azonosított fertőzöttek száma.

Donald Trump biztonságos távolságból üvöltözik maszk nélkül egymáshoz préselődő híveivel a járvány sújtotta oklahomai Tulsában tartott kampánygyűlésén.Fotó: NICHOLAS KAMM/AFP

Meg is lett az eredménye annak, hogy nagy tömegben gy
ltek össze zárt térben se az egymás közti kétméteres távolságot be nem tartó, se maszkot nem viselő emberek:

Trump két testőre is megfertőződött, ezért most az elnöki testőrség (Secret Service) több tucatnyi tagja kénytelen önkéntes karanténba vonulni.

A testőrökön kívül az elnök kampánystábjának nyolc tagja is megfertőződött, hatan a rendezvény előkészítésén dolgoztak, és már a kampánygyűlés előtt pozitív lett a tesztjük, kettejük a gyűlés után bizonyult fertőzöttnek.

A Washington Post értesülései szerint a két fertőzött testőr több tucatnyi másikkal közösen részt vett a szombati rendezvényt előkészítő pénteki tanácskozáson is. Azok, akiket ott akár meg is fertőzhettek, a lap értesülései szerint két társuk pozitív teszteredménye után is folytatták munkájukat, csak később kérték őket önkaranténozásra. Hogy pontosan hány tucatnyi ügynöknek kell karanténba vonulnia, azt a CNN egyik neve elhallgatását kérő forrása úgy fogalmazta meg ,hogy "alacsony a szám". Mármint a tucatok száma. Az elnöki testőrség szóvivője, Catherine Milhoan azt mondta, hogy továbbra is megfelelő számú munkatársuk áll rendelkezésre szolgálatteljesítésre.

A tulsai kampányrendezvény előtt az azon résztvevőkkel aláírattak egy papírt arról, hogy Trump kampánystábja semmilyen felelősséget nem vállal azért, ha bárki ott fertőződne meg. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér