180-szor riasztották az éjjel a tűzoltókat

Elöntött pincékhez, lakóingatlanokhoz, elakadt járművekhez és kidőlt fák miatt riasztották péntek éjjel országszerte a tűzoltókat. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az ország 14 megyéjében összesen kb. 180 helyszínre kellett kivonulniuk az országon végigsöprő vihar után.

Dóka Imre, az OKF helyettes szóvivője szerint a legtöbb káreset Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékben keletkezett péntek éjfélig, de van, ahol még most is dolgoznak a tűzoltók.

A vihar Heves megyében is súlyos károkat okozott, onnan még csak most futnak be a jelentések. Az OKF tájékoztatása szerint csak Eger környékéről már több mint negyven riasztás érkezett, elsősorban elöntött ingatlanokról. (Via MTI)

UPDATE 8:36: A Mávinform tájékoztatása szerint az éjszakai vihar után átmenetileg vízátfolyás miatt szünetel a vasúti forgalom Eger és Szilvásvárad között. Szombat reggeltől Almár és Szarvaskő között sárátfolyás miatt nem lehetséges a vasúti közlekedés. Mivel a víz- és sárátfolyás miatt a közutat is lezárták, pótlóbuszok közlekedtetésére sincs lehetőség ezen a szakaszon.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér