45-en maradtak otthon nélkül Egerben a péntek éjszakai vihar után

45-en veszítették el otthonukat Egerben a péntek éjszakai viharban, közölte a város polgármesteri hivatala. Tájékoztatásuk szerint a Szala városrészben több házat is lakhatatlanná tett a nagy mennyiségben lezúduló csapadék. Az otthon nélkül maradtak ellátásáról most az önkormányzat gondoskodik.

A katasztróvafédelem tájékoztatása szerint Egerben és környékén negyvennél is több riasztás érkezett, elsősorban vízeltávolításhoz. Az Ásznyékszala utcát például egy méter magasan árasztotta el a víz, a Hóvirág, a Csalogány és a Pásztorvölgye utcában pedig pincékbe tört be.

Miskolcon a Szinva patak is megáradt.Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

Miskolcon is komoly károkat okozott a vihar. A polgármesteri hivatal szerint még most is dolgoznak a helyreállításon. ahol péntek délután és szombatra virradó éjjel többször is özönvízszerű esőzésekkel kísért vihar csapott le. A nagy mennyiségű csapadék több helyen okozott villámárvizeket, illetve mosott zúzott követ, sarat és más hordalékot az utakra.

A tűzoltókat itt kb. ötven helyszínre riasztották. (Via MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.