Durván megnőtt a koronavírusos fertőzöttek száma Texasban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Gyors és nagyon veszélyes fordulatot vett a koronavírus terjedése Texas államban, jelentette be a texasi kormányzó, Greg Abbott vasárnap.

„Az elmúlt néhány héten a napi esetek száma 2000-ről 5000-re emelkedett” - mondta Greg Abbott.

Félő, hogy ezt a terhelést a kórházak sem fogják bírni, de az Egyesült Államok alelnöke, Mike Pence biztosította a kormányzót, hogy Texas számíthat a segítségükre.

„Gondoskodni fogunk arról, hogy Texasnak és a texasi egészségügyi rendszerének legyen elegendő forrása, eszköze és személyzete" - mondta Pence.

Az alelnök arra is felszólította a texasi lakosokat, hogy viseljenek maszkot, hogy lassítsák a járvány terjedését. Greg Abbott kormányzó pedig már a múlt héten újabb szigorításokat vezetett be, miszerint az éttermek belső részeinek 75 százaléka helyett, csak az 50 százalékát lehet használni.

A koronavírusos esetek száma több déli és nyugati államban dönt rekordokat, mióta feloldották a korlátozásokat. Arizonában is rekordot jelentettek vasárnap, ahol a napi esetek száma meghaladja a 3800-at. Az egész országban összesen 2,5 millió fertőzöttet tartanak számon, 125 ezren pedig az életüket is vesztették. (BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér