Jair Bolsonaro, Brazília covid-szkeptikus elnöke most, hogy megbetegedett, természetesen a hatástalan gyógyszerrel tömi magát

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Most, hogy Jair Bolsonaro is elkapta a vírust, aminek a veszélyeit folyamatosan tagadja, Brazília elnöke egyből egy bizonyítottan hatástalan, de a covid-szkeptikus populisták körében rendkívül népszerű gyógymódhoz folyamodott: hidroxiklorokint kezdett szedni rá. Persze valahol valamilyen logika van abban, hogy egy szerinte veszélytelen betegséget egyértelműen hatástalan gyógyszerrel kezel, pláne, hogy az alapvetően maláriagyógyszer, de az artritisz és a lupus kezelésében is bizonyított, ellenben a klinikai vizsgálatok alapján a koronavírussal szemben teljesen hatástalan hidroxiklorokint nagy barátja, Donald Trump csodaszerként hirdette. 

Trump emellett akkor is kitartott, amikor az amerikai klinikai teszteket a gyógyszer vélt veszélyei miatt már felfüggesztették. Mi több, ezután az is kiderült, hogy Trump, akit rendszeresen tesztelnek, és saját beszámolója szerint pozitív, hogy negatív, egészségesen is tömte magát a hatástalan, ámde potenciálisan veszélyes gyógyszerrel.

Ahogy Trumpot, úgy Bolsonarót sem zavarta össze a tudomány aktuális állása. A brazil elnöknek hétfőn még láza volt, ami keddre elmúlt, ezt pedig ő a hatástalan gyógyszer hatásának tudta be. Még videót is posztolt arról, hogy beveszi a harmadik adag hidroxiklorokinját. (Via The Guardian)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér