Tíz méterről ugrott ki két francia kisgyerek egy társasházban kiütött tűz miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy tíz- és egy hároméves gyerek az ablakból kiugorva menekült meg a franciaországi Grenoble városában lévő társasházban kiütött tűz elől kedden.

A testvérpár 10 méterről ugrott ki, addig több ember állt már az ablak alatt, és elkapták őket. 

Az esetről felvétel is készült, amin jól látszik, hogy előbb a nagyobbik fiú kidobja a kistestvérét, majd ő maga is kiugrik.

A gyerekek az esés közben nem sérültek meg, de előtte füstmérgezést kaphattak, ezért kórházba szállították őket. Az elkapók közül megsérült egy 25 éves egyetemi hallgató is, akinek a csuklója tört el, amikor a gyerekek elkapásában segített. A férfi azt mesélte, hogy kiáltozást hallottak az egyik közeli társasházból, aztán meglátták a tüzet és a gomolygó füstöt. Többen is megpróbálták betörni az ajtót, de ez nem sikerült, ezért felkiabáltak a gyerekeknek, hogy ugorjanak le. Azt is mondta, hogy eleinte ők is féltek az elkapástól, de amikor a gyerekek ugrottak, akkor azonnal megszűnt a félelem.

A társasházból még 17 embert szállítottak kórházba, és a másik három elkapót is megvizsgálták. (Guadrian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!