Baranyi Krisztina addig bojkottálja az Indexet, amíg nem állítják vissza a lap függetlenségét

Amíg nem biztosítják a szerkesztőség függetlenségét, nem nyilatkozik az Indexnek, közölte Facebook-posztjában a Ferencváros polgármestere, Baranyi Krisztina, aki polgármestertársait is erre biztatta. „Úgy járunk el, ahogy a szennymédiával szemben eddig is" - írta azután, hogy pénteken felmondott a szerkesztőség szinte egésze.

Baranyi egyben jelezte, hogy amennyiben a távozó indexesek új lapot indítanának, szeretne az elsők közt előfizetni rá. Egyben azt "a legalább 3 millió embert" is arra biztatta, hogy "nyúljanak a zsebükbe", akik "nem hagyják, hogy megtévesszék őket, nem hat rájuk az agymosás".

"A modell működik máshol, olvasói előfizetésekből tudnak független online sajtót működtetni Csehországban és Szlovákiában is. Sikerülni fog nekünk is" - írta. (Via Magyar Hang)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.