Baranyi Krisztina addig bojkottálja az Indexet, amíg nem állítják vissza a lap függetlenségét

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Amíg nem biztosítják a szerkesztőség függetlenségét, nem nyilatkozik az Indexnek, közölte Facebook-posztjában a Ferencváros polgármestere, Baranyi Krisztina, aki polgármestertársait is erre biztatta. „Úgy járunk el, ahogy a szennymédiával szemben eddig is" - írta azután, hogy pénteken felmondott a szerkesztőség szinte egésze.

Baranyi egyben jelezte, hogy amennyiben a távozó indexesek új lapot indítanának, szeretne az elsők közt előfizetni rá. Egyben azt "a legalább 3 millió embert" is arra biztatta, hogy "nyúljanak a zsebükbe", akik "nem hagyják, hogy megtévesszék őket, nem hat rájuk az agymosás".

"A modell működik máshol, olvasói előfizetésekből tudnak független online sajtót működtetni Csehországban és Szlovákiában is. Sikerülni fog nekünk is" - írta. (Via Magyar Hang)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér