Népszava: Tömegesen szereltek le egészségügyi dolgozók

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Népszava arról írt, hogy meggyengült egészségügynek kell megküzdenie a járvány következő hullámával, ugyanis tavaly május óta 122,4 ezerről 115,9 ezerre csökkent az egészségügyi alkalmazottak száma.

A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint az érintettek döntően a legutóbbi hónapokban hagyták el az egészségügyet. Soós Adrianna szerint a szociális ágazatban dolgozók száma is csökkent, 13 ezer fővel, ami azért is aggasztó, mert az ő anyagi helyzetük rosszabb az egészségügyi dolgozókénál, és a központi egyszeri 500 ezer forintos jutalomból is kimaradtak.

Már korábban is nagyon kevés volt kórházakban a szakember, főleg az intenzív ellátásban kellett nagy terhelés alatt dolgozni, de most még rosszabb lehet a helyzet.

Orbán Viktor miniszterelnök megtekint egy kórházi eszközt 2020 áprilisábanForrás: Orbán Viktor/Facebook

A lap szerint közrejátszhatott, hogy sok egészségügyi dolgozónak okozott 20-30 százalékos bevételcsökkenést a járvány elleni védekezés, mert a veszélyhelyzet idején átmenetileg megszűntek a megélhetésüket biztosító kiegészítő jövedelemszerzési lehetőségek. (Népszava)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!