Rétvári: Azért nem kell konktaktkutatás, mert az úgysem véd meg a vírustól

Egészségügy
2020 szeptember 09., 05:21

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy egyszerű választ adott, amikor Bencsik János országgyűlési képviselő megkérdezte, hogyhogy nincs kontaktkutatás, ha valakiről kiderül, hogy koronavírusos.

„A koronavírus-fertőzöttekkel kontaktusba került személyek kontaktjainak felkutatása járványtani és virológiai szempontból sem szükséges” - mondta Rétvári a politikusnak, aki levelét a Magyar Hanghoz juttatta el.

Rétvári szerint ugyanis „nem az elvégzett tesztek védenek meg bennünket, hanem a higéniás szabályok és a járványügyi intézkedések betartása”.

Mindez arra volt válasz, hogy hétfőn megjelent egy cikk arról, hogy az azonnali.hu egyik újságírójának a barátja koronavírusos lett, a hatóságoknál pedig önként jelentkezett, hogy segítsen a kontaktjai felkutatásában, csakhogy ők nem akarták felkutatni.

Rétvári erre reagálva azt mondta:

„a mostani helyzetben tudásuk legjobbját nyújtó egészségügyi dolgozókkal szemben is méltatlanok az újságíró által megfogalmazottak, csak azért, mert nem az általa ideálisnak vélt orvosi vizsgálatok történtek meg”.