Bróker Marcsi könyvet ír, hogy bebizonyítsa, nem csalt el 12 milliárd forintot

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Újra bíróság elé állt kedden S. Sándorné, közismertebb nevén Bróker Marcsi, akit a Szolnoki Törvényszék azzal vádol, hogy 12 milliárd forintot csalt el a cégén keresztül, írja a Blikk.

„Rossz a vádirat, mert nem csaltam, legfeljebb jogosulatlan pénzintézeti tevékenységért vonhatnak felelősségre. A bíróság korrekt, de a tárgyalóteremben színjáték zajlik. Vicc, hogy egy nyugdíjas követel tőlem 1 milliárd forintot. Összességében nem okoztam kárt, hiszen több volt a kifizetésem, mint a bevételem. Megbántam, hogy annak idején belevetettem magam az üzleti életbe. Sajnálom, hogy a lányaimat fenyegették miattam, amikor kirobbant a botrány, el is kellett menekülniük Karcagról” - mondta D. Sándorné.

Bróker Marcsi három évet ült előzetesben, de tavaly decembertől szabadlábon védekezhet. A vádirat szerint a nő a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. képviselőjeként a cég 15 éves működése alatt 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott az ügyfeleknek, vagyis főleg Karcagon és környékén élő embereknek. N. Mária klasszikus receptet követett, amennyiben igen kedvező, bár a valóságban nem létező befektetési lehetőségeket hirdetett - engedély nélkül - a befolyt pénzt pedig részben családjával felélte, részben az ügyfeleinek egy részét fizette ki belőle.

Bróker Marcsi a feltételezett csaláson túl azzal vált híressé, hogy 2015-ben éppen Belize-ben nyaralgatott, amikor megtudta, hogy nemzetközi elfogató parancsot adtak ki ellene Magyarországon, így a kéthetes nyaralás kicsit megcsúszott és majdnem két év lett belőle.

D. Sándorné a keddi tárgyaláson azt mondta, hogy szerinte Magyarországon szándékosan tették tönkre a bróker cégeket, és ennek lett az áldozata az ő vállalkozása is. Állítása szerint erről könyvet is ír, hogy felfedje az igazságot.A tárgyaláson az is kiderült, hogy a nő saját kollégáit is átverte, mert nem mondta meg nekik, hogy valójában nincs is engedélye pénzintézeti tevékenységre. 

Bróker Marcsi arról is beszélt, hogy jelenleg csak a lánya segítségével tudja fenntartani magát, mert a 260 ezer forintos nyugdíjának a felét levonja a NAV, mert állítólag 30 milliós adótartozása van. 

D. Sándornét ellen 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, kétrendbeli sikkasztás és számvitel rendjének megsértése miatt indult büntetőeljárás.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó