Az év végéig minden utazást törölt egy óceánjárócég

Az év végéig minden tervezett útját törölte a világ egyik legnagyobb óceánjárócége, a Carnival csoport brit leányvállalata, a P&O Cruises. Az amúgy is mindenféle fertőzések gócpontjául szolgáló giga óceánjárókról a koronavírusjárvány legelején kiderült, hogy tökéletes terepei a fertőzésnek, afféle mozgó gócpontok, ezért a legtöbb vállalat szünetelteti a szolgáltatásait. A P&O Cruisis most a karibi járatait januárig, a Southamptonból induló hajóit 2021 februárjáig szünetelteti. Egész éves körutazást kínáló járataikat, melyek jellemzően januárban indulnak Southamptonból, már korábban törölték.

A cég most azt mondta, hogy tudósokkal és kormányzati illetékesekkel dolgoznak új egészségügyi szabályok kidolgozásán akkorra, amikor végre újraindíthatják a szolgáltatásukat. "Nem győzzük kivárni, hogy végre enyhüljenek a korlátozások, újranyíljanak a határok, és végre újra kihajózhassunk egy új kezdet felé" - mondta Paul Ludlow, a cég elnöke.

A P&O anyavállalata, a Carnival legutóbbi gyorsjelentésében hárommillió dolláros negyedéves veszteségről számolt be a leállás miatt. (Via The Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.