37:0-ra kapott ki egy német focicsapat, mert a játékosok betartották a kétméteres távolságot egy meccsen

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

37:0-ra kapott egy német focicsapat, miután a távolságtartás jegyében csak hét játékost küldött fel a pályára egy helyi meccsen vasárnap. 

A Ripdorf nevű német kis focicsapat a minimális létszámú embert küldte fel a pályára, mert az ellenfél csapat, az SV Holdenstedt II kontaktba került egy igazoltan pozitív koronavírusossal. A csapat tagjait ugyan letesztelték, és mindenki negatív lett, de a Ripdorf szerint a feltételek nem voltak adottak a játékhoz, viszont ki sem hagyhatták azt, mert ha nem léptek volna pályára, akkor 200 eurós bírságot kellett volna fizetniük.

A csapat kérvényezte a helyi futball szövetségnél, hogy inkább halasszák el a meccset, de a kérést elutasították.

A Ripdorf csapata nem érezte magát biztonságban, állításuk szerint az ellenfél csapat viszont nem értette meg, hogy semmilyen kockázatot nem akarnak vállalni. Nem is fogták vissza magukat, hárompercenként gólt lőttek.

Itt egy rövid részlet a meccsből:

(BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!