Állítólag öngyilkossággal fenyegetőzött Trump júliusban leváltott kampányfőnöke

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Rendőrök vitték kórházba megfigyelésre Brad Parscale-t, Donald Trump újraválasztási kampányának egykori vezetőjét. A rendőröket Parscale neje riasztotta azzal, hogy a férje felfegyverkezve azzal fenyegetőzik, hogy kárt tesz önmagában.

Brad Parscale a Trump torony lobbijában.Fotó: Albin Lohr-Jones/dpa Picture-Alliance/AFP

DeAnna Greenlaw, a Fort Lauderdale-i rendőrség őrmestere szerint a rendőröket azzal riasztották, hogy "egy felfegyverkezett férfi öngyilkosságra készül". Elmondása szerint a helyszínre érkező rendőröknek "a felfegyverzett alany" neje is azt mondta, hogy a férje azzal fenyegetőzik, hogy kárt tesz magában, és ehhez a házban bőven rendelkezésre állnak fegyverek.

Karen Dietrich, a város rendőrfőnöke később annyit tett hozzá ehhez, hogy Parscale önként vonult be a Broward megyei Egészségközpontba, ahova a rendőröknek akár előállítani is joguk lett volna, tekintettel arra, hogy önmagára és másokra is veszélyt jelentett.

Parscale már Trump első választási kampányában is jelentős szerepet játszott, neki tulajdonítják a célzott Facebook-hirdetésekre építő reklámstratégia kidolgozását. Trump újraválasztási kampányát 2018 februárjától idén júliusig vezette, amikor is vele vitették el a balhét az elnök siralmasra sikerült tulsai nagygyűléséért. Trump a járvány közepette is ragaszkodott hozzá, hogy nagygyűlést tartson, aminek meg is lett az eredménye. Egyrészt hiába harangozta be Parscale, hogy milliószámra igényeltek jegyeket Trump hívei, valójában csak a BTS nevű zenekar rajongói, az A.R.M.Y tagjai adtak le milliószámra kamu igényléseket. Így a húszezres csarnokban jó, ha negyedház volt. Na, ez a negyedháznyi néző se volt képes rendesen tartani a távolságot, pláne maszkot viselni, így az esemény szuperfertőző gócponttá alakult. Itt fertőződhetett meg az egykori elnökjelölt, Herman Cain is, aki bele is halt a betegségbe. (Via New York Magazine)

Az öngyilkosság megelőzhető. Ha bajban van, lelki gondok, sötét gondolatok nyomasztják, kérhet segítséget!

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót