Három év börtönre írtélték az iszlamofób férfit, aki rátámadt egy terhes nőre

Három év börtönt kapott az az ausztrál, iszlamofób férfi, aki megütött egy terhes nőt tavaly novemberben Sydneyben egy kávézóban.

A 44 éves Stipe Lozina azután támadt a nőre, hogy odament az asztalukhoz pénzt kérni, ám a 38 hetes terhes nő visszautasította. A férfi erre azt mondta, hogy „ti muszlimok tették tönkre anyámat” majd a földre vitte és ott ütötte a nőt. A férfi legalább 14-szer ütötte meg és egyszer rúgta tarkón a terhes nőt, mire a kávézó többi vendégének sikerült leszerelnie.

Az esetről felvétel is készült:

A csütörtöki bírósági tárgyaláson a bíró azt mondta, hogy a támadás súlyosan veszélyeztethette volna a nő és a magzata életét. A megtámadott nő szerint, ha senki nem avatkozik közbe, akár meg is halhatott volna. A nő csak apróbb sérüléseket szerzett és a gyerekét is rendben megszülte néhány héttel később, de azóta is retteg a nyilvános helyeken, hogy valaki a vallása miatt újra megtámadja.

A bíróság a kiszabott büntetésnél figyelembe vette, hogy a támadó férfi skizofréniával küzd. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.