Három év börtönre írtélték az iszlamofób férfit, aki rátámadt egy terhes nőre

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Három év börtönt kapott az az ausztrál, iszlamofób férfi, aki megütött egy terhes nőt tavaly novemberben Sydneyben egy kávézóban.

A 44 éves Stipe Lozina azután támadt a nőre, hogy odament az asztalukhoz pénzt kérni, ám a 38 hetes terhes nő visszautasította. A férfi erre azt mondta, hogy „ti muszlimok tették tönkre anyámat” majd a földre vitte és ott ütötte a nőt. A férfi legalább 14-szer ütötte meg és egyszer rúgta tarkón a terhes nőt, mire a kávézó többi vendégének sikerült leszerelnie.

Az esetről felvétel is készült:

A csütörtöki bírósági tárgyaláson a bíró azt mondta, hogy a támadás súlyosan veszélyeztethette volna a nő és a magzata életét. A megtámadott nő szerint, ha senki nem avatkozik közbe, akár meg is halhatott volna. A nő csak apróbb sérüléseket szerzett és a gyerekét is rendben megszülte néhány héttel később, de azóta is retteg a nyilvános helyeken, hogy valaki a vallása miatt újra megtámadja.

A bíróság a kiszabott büntetésnél figyelembe vette, hogy a támadó férfi skizofréniával küzd. (BBC)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót