Majdnem összeütközött két 2,5 tonnás űrszemét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nagyon közel haladt el két űrszemét egymás mellett, de végül nem történt ütközés, jelentette a cég, ami az űrszemetek mozgását radarozza.

A Leolabs jelentése szerint egy használaton kívüli orosz műhold és egy kínai kibocsátott rakétaszegmens ütközött össze majdnem, mintegy 25 méterre haladtak el egymás mellett.

Onnan lehet tudni, hogy a két tárgy nem ütközött össze, hogy nincsenek törmelékre utaló nyomok az Antarktisz felett, ugyanis elég nagy törmelékzáporral járt volna, ha a két 2,5 tonnás összetömegű tárgy, amik 14,66 kilométer/másodperccel haladnak, összeütközik. A csaknem 1000 kilométeres magasságban lévő ütközésből származó törmelékek sokáig keringhettek volna az űrben, ezzel veszélyeztetve működő műholdakat.

Más szakértők szerint viszont nagyobb volt a távolság a két űrszemét között, a Texasi Egyetem professzora szerint mintegy 70 méter volt a távolság. Az Aerospace Corporation ugyanerre jutott.

Az űrszemét elég sok aggodalmat okoz, mert ha egy nagyobb ilyen tárgy találkozik egy űrhajóval, akkor akár megsemmisíteni is képes azt. (BBC)

A címlapkép csak illusztráció.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!