Felfüggesztették a New Yorker egyik legismertebb szerzőjét, mert egy Zoom-hívás közben maszturbált

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A New Yorker felfüggesztette az egyik legismertebb szerzőjének és jogi szakértőjének Jeffrey Toobinnak a munkaviszonyát, miután kiderült, hogy Toobin maszturbált egy Zoomon zajló online szerkesztőségi hívás alatt. 

Jeffrey ToobinFotó: D Dipasupil/AFP

A sztorit elsőnek a Vice írta meg, eszerint a New Yorker hívásban részt vevő tagjai épp szünetet tartottak, Toobin pedig ekkor maszturbált, amit a hívásban szereplők közül legalább ketten láttak is. 

Toobin nem tagadta a dolgot, hétfői közleménye szerint kínos és ostoba hibát követett el, azt hitte, hogy nem megy a kamerája. A férfi elnézést kért a feleségétől, családjától, barátaitól és munkatársaitól is, és közleményében hangsúlyozta, hogy azt hitte, senki nem látja őt, amikor az eset történt. 

Mint a Guardian írja, Toobin az egyik legismertebb jogi szakértő az amerikai médiában, több mint 25 éve dolgozik a New Yorkernek, és a CNN jogi elemzőjeként is tevékenykedik. 

A New Yorker közleményben erősítette meg, hogy Toobin munkaviszonyát felfüggesztették mindaddig, amíg kivizsgálják, hogy mi történt pontosan. A CNN is kiadott egy közleményt, eszerint Toobin maga kérte, hogy személyes okok miatt most nem dolgozna egy darabig, amit a vállalat biztosított a számára. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!