Koronavírus-számok Magyarországon 12.01.
Elhunytak + 154 Σ 4 977
Kórházban + 150 Σ 7 884
Fertőzöttek + 3 951 Σ 221 073
Tesztek + 5 758 Σ 1 653 780

15 ezer új fertőzöttet regisztráltak Olaszországban

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Az elmúlt 24 órában 15 199 új koronavírusos fertőzöttet regisztráltak az olasz hatóságok, a járvány kitörése óta egyszer sem volt ilyen magas az új esetek száma. Egy nap alatt 127 ember halt bele a vírus okozta betegségbe, ezzel a halálos áldozatok száma 36 832-re emelkedett. Az eddig összesen regisztrált esetek száma megközelíti a 450 ezret. 

Várható volt, hogy újabb rekordot ér majd el az esetszám Olaszországban, napközben ugyanis kiderült, hogy a járvány által leginkább sújtott Lombardia tartományban 4000 új fertőzöttet regisztráltak, ami szintén rekordnak számít. A tartomány vezetői bejelentették, hogy csütörtöktől kijárási tilalmat vezetnek majd be, ami este 11 és reggel 5 óra között lesz érvényes. Péntektől a dél-olaszországi Campania tartományban is hasonló intézkedést vezetnek be. 

Roberto Speranza egészségügyi miniszter az olasz sajtónak szélsőségesen súlyosnak nevezte a járványhelyzetet, a fertőzések száma folyamatosan emelkedik, de azt mondta, a kormány éjt nappallá téve azon dolgozik, hogy karantén bevezetése nélkül sikerüljön lassítani a járvány terjedését. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!