Gulyás az SZFE-ről: A kormány csak sok sikert tud kívánni a tárgyalófeleknek

POLITIKA
2020 október 22., 09:14

"Az európai helyzet aggasztó, Magyarország sem kivétel," a fertőzöttek és az elhunytak száma is emelkedik, állapította meg a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki délelőtti Kormányinfó sajtótájékoztatón. Gulyás Gergely szerint a számok azt mutatják, hogy a magyar helyzet most is jobb az uniós átlagnál. Az egészségügyi rendszer felkészült, műtétek nem maradtak el, a kórházi ágyak 47 százaléka üres, tette hozzá.

"A kormány mindenkit arra kér, hogy idén ne menjen külföldre síelni, mert gócok alakulhatnak ki, ahogy tavaly. Valószínűleg itthon is korlátozásokat kell majd bevezetni a síközpontoknál,"

mondta.

link Forrás

SZFE-ügy

"A kormány csak sok sikert tud kívánni a tárgyalófeleknek," mondta az ATV kérdésére válaszolva a Színház- és Filmművészeti Egyetemen kialakult patthelyzetről. Gulyás szerint nincs politikai célja a kormánynak az ügyben. A színvonalasabb oktatás az érdekük.

"Mi örülünk annak, hogy ha a színészeti képzésnek ez a sajátos, avantgárd ága mielőbb normális mederben zajlik,"

mondta.

Gulyás újságírói kérdésekre válaszolva a csütörtöki Kormányinfón elmondta még, hogy

  • valóban a KDNP-s Szászfalvi László lányát nevezték ki a most nyílt genfi konzulátus élére. Bár Szászfalvi-Farkas Lenke semmiféle diplomáciai tapasztalattal nem rendelkezik, leszámítva, hogy 2018-ban Deli Andor fideszes európai parlamenti képviselő gyakornoka volt, a miniszter szerint felkészült a feladatra.
  • Nem találkozott a koronavírusos Varga Judittal, az igazságügyi miniszter esetében 48 órán belüli kontaktokat kerestek, és teszteltek.
  • Üdvözli a kormány, ha magyar tulajdonba kerül Ferihegy. A kormány soha nem értett egyet a reptér eladásával, mondta Gulyás annak ellenére, hogy a Budapest Airport 25 százalékos állami tulajdonát 2011-ben tette pénzé az Orbán-kormány.
  • Még mindig nincs konkrét időpontja az idei Putyin-Orbán találkozónak.