Orbán azt akarja, hogy általános legyen a maszkviselés

járvány
2020 október 23., 16:31

"Adtunk elegendő türelmi időt, mindenki megérthette, hogy a maszkviselésen múlik a járvány megfékezése. Utasítottam a belügyminisztert arra, hogy szerezzen érvényt a hatályban lévő jogszabályoknak és érje el, hogy a maszkviselés általánossá váljon."-ezt mondta az operatív törzs pénteki ülése után Orbán Viktor a Facebook oldalán közölt videóban. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a háziorvosoknál elérhető és ingyenes lesz az influenzaoltás, amit a három évnél fiatalabbak is megkaphatnak majd.

A miniszterelnök beszámolt arról, hogy Magyarország az összes európai, koronavírus elleni vakcinára vonatkozó beszerzési programban részt vesz, de utasította az operatív törzset, hogy az orosz és kínai vakcinák előállításának és beszerzésének körülményeiről is tájékozódjon,

"mert a cél az, hogy Magyarország polgárai minél hamarabb, megbízható minőségben, de az elsők között juthassanak koronavírus elleni vakcinához." Orbán azt mondta, hogy a fertőzés és a járvány egész Európában emelkedőben van, így Magyarországon is, a miniszterelnök szerint "Nagyjából Ausztria magasságában vagyunk". Magyarországon 42 kórházban 2209 beteget kezelnek Covid-19 miatt. Az egészségügy a kormányfő szerint állja a sarat, "ez elsősorban annak köszönhetó, hogy az orvosaink és ápolónőink európai mércével mérve is kimagaslóan teljesítenek, köszönetet is mondok nekik".

Kiemelt videóink