Első ránézésre nem látszik, de kiderült, hogy a szamárpingvin valójában négy különböző pingvinfaj

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Ha nem is világszenzációról, de viszonylag fontos tudományos hírről számolt be a BBC, miszerint DNS-vizsgálatok alapján kiderítették, hogy az eddig egy pingvinfajnak hitt szamárpingvin valójában négy különböző faj. Ezzel az eddig ismert pingvinfajok száma 18-ról 21-re nőtt. Ahhoz, hogy ezen a számon hivatalosan is változtassanak, az eddigi kutatásokat egy nemzetközi bizottságnak kell felülbírálnia.

Ránézésre nagyon hasonlítanak egymásra, nehéz megkülönböztetni őket

– mondta a BBC-nek Dr. Jane Younger, a Bath-i Egyetem Evolúciós Központjának kutatója, aki hozzátette, hogy a szamárpingvinek populációja jelenleg stabil, de ahogy melegszik a klíma, látszik, hogy az északi populációk dél felé vándorolnak, emiatt szükséges a megfigyelésük. 

Az Antarktiszon és a környező szigeteken élő pingvinek életére számos környezeti tényező van negatív hatással, a műanyagszennyezéstől a túlhalászáson át a klímaváltozásig.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!