Három és fél év börtönt kértek a Dózsa György úti baleset okozójára korrupció miatt

Három és fél év börtönt kértek korrupciós ügyek miatt M. Richárd, a Dózsa György úti baleset okózja ellen.

A vádirat szerint M. Richárd vezetési engedélyét még 2016-ban vonták be ideiglenesen, ezzel együtt pedig utánképzést is előírtak számára, mert a közlekedési pontjai elérték a 18 pontos értékhatárt. M. Richárd akkor kaphatta volna vissza a jogosítványát, ha részt vesz egy 6 órás előadáson, majd egy feladatsorból és a forgalomban is vizsgát tesz.

M. Richárd viszont nem akarta elvégezni a rá kiszabott tanfolyamot, ezért megkeresett egy férfit, akiről tudta, hogy hamis vezetői gyakorlatot igazoló dokumentumokat készít, és felajánlotta neki, hogy bármennyi fizet neki, ha segít visszaszerezni a jogosítványát. A közvetítő férfinek volt egy barátja, aki segítséget ajánlott az ügy lebonyolításához, arra hivatkozva, hogy van a rendőrségen ismerőse. A két férfi összesen 300 ezer forintot kért M. Richárdért a jogosítvány visszaszerzéséért cserébe. 

A közvetítő 2017-ben többször is megpróbált levizsgázni M. Richárd helyett, de ez különböző okok miatt nem sikerült. Ekkor történt a Dózsa György úti baleset is, amikor M. Richárd vezetői engedély nélkül 135-140 km/órával száguldott, és elékanyarodott egy autó, M. Richárd Mercésdesze pedig egy buszmegállóba csapódott. A buszmegállóban két ember is életét vesztette.

A baleset után a közvetítő ismét megkereste M. Richárdot és azt ajánlotta neki, hogy  a rendőr ismerőse újabb 600 ezer forintért kedvezően befolyásolja a baleset miatt indult büntetőeljárást. M. Richárd elfogadta az ajánlatot és a pénzt is átadta. Később kiderült, hogy a közvetítő barátja valójában nem is állt kapcsolatban semmilyen rendőrrel, hanem magának tartotta meg a pénzt.

A Központi Nyomozó Főügyészség M. Richárd és két társa ellen kötelesség megszegésére és hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés, közokirat-hamisítás és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt emelt vádat.  Az ügyészség 3 év 6 hónap letöltendő börtönt kért M. Richárdra arra az esetre, ha már az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is. A közvetítőre 2 év felfüggesztett börtönt, míg a hivatali kapcsolataira valótlanul hivatkozó elkövetőre négy év börtönt, egymilliós pénzbüntetést és 900 ezres vagyonelkobzást kértek. (via 24.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.