A New York-i Rockefeller Centernél állított karácsonyfa állapota tökéletesen leírja egész 2020-at

2020 egy fos év, ezt így november vége felé közeledve egyértelműen kijelenthetjük, nem is kell magyarázni, hogy miért. Egy ilyen év után pedig teljesen felesleges csodálkozni azon, hogy még a karácsony sem sikerül tökéletesen, már ha a tökéletes karácsonyt a New York-i Rockefeller Centernél állított, minden évben tökéletes karácsonyfa szimbolizálja. Ez a fa idén közel sem tökéletes. Egy twitterező meg is találta rá a megfelelő hasonlatot, szerinte pont úgy néz ki, mint aki saját magának próbálta meg levágni a haját.

De ahogy a 2020-as pokol közepén végre felcsillant a remény az egyre hatékonyabbnak tűnő vakcinákkal, úgy jelent meg a csúnya karácsonyfa sztorijában is valami lehetetlen cukiság, de úgy, mintha a Disney írói találták volna ki azt: 

a fát felállító munkások a fenyő ágai közt találtak egy apró kis baglyot. 

A kissé kiszáradt és éhes, de amúgy sértetlen állapotú baglyot természetesen gyorsan elnevezték Rockefellernek, majd egy vadrezervátumba szállították. A madár egyébként egy felnőtt és hím fűrészbagoly, az orvosi vizsgálatok után pedig kiderült, hogy semmi baja. Adtak neki egy kis egeret, a hétvégén pedig el is engedik.


(Washington Post/France24)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.