Szentkirályi Alexandra megválaszolta a nagy kérdést: Nyulakat is lehet este 8 után sétáltatni?

Magyarország kormánya nagyon szeretne emberarcú és emberközeli lenni, ezért egy ideje Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő rövid videókban állampolgárok kérdéseire válaszol a Facebookon. Ezt tette november 21-én is, ahol válaszolt kérdésekre arról, hogy miért csak a vendéglátósok kapnak járulékkedvezményeket, hogy egy egyéni vállalkozó adhat-e magának felmentést a kijárási tilalom alól és hogy mikor maradhatnak a diákok a kollégiumokban. De végre az egyik legfontosabb kérdésre is választ kaphattak az állampolgárok:

Lehet nyulat vagy más állatot is sétáltatni este 8 után, nem csak kutyát?A szóvivő felolvasott egy, egyik nyúltartó honfitársunknak tulajdonított kérdést, hogy aki rendszeresen sétáltatja a nyulát, az is kimehet-e 8 után, ahogy a kutyások. Ami ezután következik, az sokkoló fajelmélet: Szentkirályi Alexandra szerint egyrészt nem lehet, mert a szabályban kutyasétáltatás szerepel, nem nyúlsétáltatás, másrészt a kutyáknak nagy mozgásigénye, meg az "egészségügyi szükségleteiket" is el kell végezniük, ez indokolja a kivételezést.  


A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.