Az ügyészség szerint igenis indokolt volna letartóztatni M. Richárdot

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.
Varga Bea bírót hallgatja az elsõrendû vádlott M. Richárd az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fõvárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetõper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án.Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A másodfokon eljáró Fővárosi Ügyészség szerint igenis indokolt volna letartóztatni M. Richárdot. M.-et 2020 szeptemberében a bíróság bűnösnek mondta ki a Dózsa György úti halálos közúti baleset gondatlan okozásában, ezen felül még garázdaság és testi sértés miatt is elítélte. Halmazati büntetésként így 4 év letöltendő fogházbüntetésre ítélte. Ez ellen a vádlott és védője fellebbezett, és bár az ügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatását a fellebbviteli eljárás idejére, azt a bíróság elutasította.

A Fővárosi Ügyészség azonban továbbra is indokoltnak látja M. letartóztatását, különös tekintettel arra, hogy a férfi ellen időközben ismételt engedély nélkül vezetés miatt szabálysértési eljárás indult. Az ügyészség a letartóztatás elrendelésén túl a büntetés súlyosításáért is, mert szerintük "a kiszabott büntetés nem felel meg az egyéni megelőzésnek és a társadalom felé sem képviseli eléggé azt az üzenetet, hogy tartózkodni kell a járművezetés szabályainak megszegésétől". (Via Ügyészség)