Németországban 2021 első hónapjaiban még biztos nem oldják fel a korlátozásokat

járvány
2020 november 28., 11:17
Az egyik munkatársa megbetegedése miatt önkéntes karanténba vonult Peter Altmaier német gazdasági miniszter videón jelentkezett be az alkancellár pénzügyminiszterrel, Olaf Scholzcal közös pénteki sajtótájékoztatóján.
photo_camera Az egyik munkatársa megbetegedése miatt önkéntes karanténba vonult Peter Altmaier német gazdasági miniszter videón jelentkezett be az alkancellár pénzügyminiszterrel, Olaf Scholzcal közös pénteki sajtótájékoztatóján. Fotó: KAY NIETFELD/AFP

Csendes karácsonyra készül Peter Altmaier német gazdasági miniszter, aki szerint a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat 2021 első hónapjaiban se fogják még feloldani. Ugyanakkor a németeket arra szólította, hogy karácsonyi bevásárlásukat ne az interneten, hanem a helyi boltokban végezzék, ezzel is támogatva a német gazdaságot. Szerinte a karácsonyi bevásárlás afféle hazafias kötelességgé vált.

Ez persze csak akkor biztonságos, ha az emberek tartják egymástól a távolságot. A Welt kérdésére, hogy a Lufthansa és a Deutsche Bahn, a német államvasút fő részvényeseként az állam maga is hozhatna kötelező szabályokat a távolságtartásról, azt mondta, hogy a vasútnál már átalakították a helyfoglalási rendszert, arról meg már folynak egyeztetések a kormányban, hogy a helyi tömegközlekedésben milyen pluszkapacitásokat kéne beállítani ahhoz, hogy a buszokon, villamosokon is elkerülhető legyen a tömeg. (Via Die Welt)