18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Volt barátnője szerint Shia LaBeouf könyörtelenül bántalmazta őt

bűnügy
2020 december 11., 18:37

Az énekesnő FKA Twigs beperelte volt barátját, Shia LaBeouf színészt, amiért kapcsolatuk alatt szexuálisan, fizikálisan, mentálisan és érzelmileg is bántalmazta - írja a New York Times.

A los angelesi bíróságon indított per dokumentumaiban FKA Twigs, vagyis Tahliah Debrett Barnett részletesen beszámolt arról "könyörtelen bántalmazásról", amelyet egy éves kapcsolatuk alatt a Transformers filmekkel híressé vált színésztől el kellett szenvednie. Leírja például, hogy 2019 februárjában elutaztak a Los Angeleshez közeli sivatagba, a kirándulások alatt pedig LaBeouf állandóan ordítozott barátnőjével, a brit énekesnő pedig egyszer arra ébred, hogy a férfi fojtogatja őt. Amikor már a város felé hajtottak,

LaBeouf kikapcsolta a biztonsági övét, beletaposott a gázba, és követelte, hogy Twigs valljon neki szerelmet, különben nekihajt valaminek. Amikor ezután megálltak egy benzinkútnál, a 32 éves énekes ott akarta hagyni a színészt, ki akarta venni a táskáját a csomagtartóból, LaBeouf viszont ezt nem hagyta, nekinyomta az autónak, üvöltözött vele, majd visszakényszerítette a kocsiba.

FKA Twigs még 2018-ban.
photo_camera FKA Twigs még 2018-ban. Fotó: Andrew Toth/AFP

Szeretném felhívni az emberek figyelmét arra, hogy a bántalmazók milyen módszerekkel próbálnak kontrollálni és megfosztani az önállóságodtól - mondta a sajtónak FKA Twigs, aki a fent említetteken kívül többek között azzal is vádolja volt barátját, hogy az tudatosan megfertőzte őt egy szexuális úton terjedő betegséggel.

A New York Timesnak LaBeouf egy másik volt barátnője, Karolyn Pho stylist is azt mondta, hogy a kapcsolatuk alatt a 34 éves színész bántalmazta őt. Egy alkalommal például a férfi részegen az ágyhoz szorította a nőt és úgy lefejelte, hogy annak felszakadt a fejbőre. 2015-ben pedig felvételek jelentek meg arról, ahogy LaBeouf akkori barátnőjével, Mia Goth színésszel veszekszik az utcán, azt mondogatva neki, pont attól lesz valaki bántalmazó, ahogy a nő viselkedik. Később pedig azt mondja a videó készítőjének, hogy ha ott maradt volna a barátnőjével, akkor megöli őt.

LaBeouf a lap kérdésére azt mondta, ő nem tudja megmondani, hogy a viselkedése miatt mások hogyan érzik magukat, de nincsenek mentségei az alkoholizmusára és az agresszív viselkedésére. Viszont hozzátette, hogy a vádak egy része nem igaz. Ugyanakkor úgy érzi, a vádlóinak joga van hozzá, hogy a nyilvánosság elé álljanak, és elfogadja, ha felelősségre vonják azért, amit tett. Azt is hozzátette, hogy már nem iszik és bár nem gyógyult még ki az alkoholizmusból és a poszttraumás stresszből, mindent megtesz azért, hogy rendbe jöjjön, és örökké sajnálni fogja, hogy időközben bántott másokat.