New York polgármestere szerint az elmúlt évek legnagyobb hóvihara csaphat le a városra

Az Egyesült Államok északkeleti részére erős hóviharokat várnak, több államban már figyelmeztetést is kiadtak. Pennsylvaniában és New Yorkban közel hatvan centiméternyire hóra számítanak.

Fotó: Tayfun Coskun/Anadolu Agency via AFP

A meteorológusok úgy fogalmaztak, veszélyes, de akár lehetetlen is lesz majd közlekedni és az érintett területeken akár az áramellátás is akadozhat majd. Hozzátették, hogy most egyetlen havazás alatt annyi hóra számítanak, mint amennyi tavaly télen összesen esett.

A hatóságok szerint a vihar nem befolyásolja majd az oltásokat, amit Amerikában hétfőn kezdtek el, ám egyes híradások szerint vannak olyan tesztközpontok, amiket ideiglenesen már bezártak.

Fotó: Tayfun Coskun/Anadolu Agency via AFP

Pennsylvania egyes részein szerda éjjel már több mint harminc centiméter hó esett, New York polgármestere, Bill de Blasio pedig úgy fogalmazott, hogy az elmúlt évek legnagyobb hóvihara csaphat most le a városra, a lakosokat arra kérte, vegyék komolyan.

(BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.