A tévébemondónő tovább beszélt, a szlovén képviselők viszont gyorsan elhagyták az üléstermet, amikor lecsapott a földrengés Horvátországra

baleset
2020 december 29., 13:04

Egyre több fotó, videó és beszámoló jelenik meg a déli, állítólag halálos áldozattal is járó, 6,4-es erősségű horvátországi földrengésről, amit Magyarország jelentős részén is érezni lehetett, sőt Baranyában épületeket is megrongált.

A rengés idején éppen ülésezett a horvát szlovén parlament. A képviselők a rengést megérezve azonnal elhagyták az üléstermet Ljubljanában, de pánikba láthatólag nem estek:

link Forrás

Az a horvát tévébemondónő sem pánikolta túl a dolgot, akihez éppen akkor kapcsoltak vissza a zágrábi stúdióba, amikor a rengés megzavart egy élő interjút az utcán. A bemondónő, miközben a föld rengett, simán tovább beszélt a stúdióban, csak az arckifejezésén látszott, hogy nem egészen nyugodt:

link Forrás

Zágráb külvárosában így csörgött-zörgött egy szupermarket a rengés közben:

link Forrás

Ez a videó jól illusztrálja, ehhez képest milyen ijedtség uralkodhatott közvetlenül a rengés után az epicentrum közelében,a fővárostól durván 50 kilométernyire:

link Forrás

Ezen a horvát híradófelvételen az látható, ahogy egy család romok alá szorult, de élő tagjait mentik éppen:

link Forrás

Az áldozatokról és sebesültekről még mindig töredékes hírek vannak csak. Tomislav Fabijanic, az epicentrumban lévő Petrinja melletti Sisak kórházának főorvosa a Reutersnek azt nyilatkozta, hogy a két településen „sok a sebesült”, csonttöréseket, agyrázkódásokat kezeltek és több sürgős műtétet is el kellett végezniük.

A súlyos helyzet miatt a szomszédos Szlovénia leállította az ország egyetlen atomerőművét, ami az epicentrumtól mindössze 100 kilométerre található.