Fia és volt élettársa kötözött meg, majd bántalmazott egy nőt

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Vádat emelt a Szekszárdi Járási Ügyészség egy 45 éves tamási férfi ellen, aki 2020 februárjában az akkor még fiatalkorú, 17 éves fia segítségével megkötözte és bántalmazta korábbi élettársát. A férfi a nőt arccal egy fotelbe nyomta, majd gyorskötözővel hátrakötözte a kezét, ebben közös gyerekük segített neki. A nő végül ki tudott szabadulni és elmenekült.

A vádlott fiuk jelenlétében többször is megalázta, félelemben tartotta, és azzal fenyegette a nőt, hogy megöli, de zaklatta és bántalmazta a nő új társát is. A férfi egy távcsöves lőfegyvert is vásárolt hangtompítóval és lőszerekkel – erre engedélye sem volt –, a fegyverrel az udvaron tanította lőni a fiatalkorú fiát.

Az ügyészség szerint a vádlott azzal, hogy fiatalkorú gyerekét „bevonta a bűncselekménybe, súlyosan megszegte szülői feladatából eredő kötelességét, ezzel gyermeke erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette”.

Az ügyészség társtettesként, ”aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése” miatt emelt vádat a férfi és fia ellen. Az apát emellett kapcsolati erőszakkal, zaklatással, kiskorú veszélyeztetésével és lőfegyverrel visszaéléssel vádolja. A vádhatóság a letartóztatásban lévő férfival szemben fegyházbüntetést, fiával szemben próbára bocsátást szorgalmaz a Tamási Járásbíróságánál.

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!