Koronavírus-számok Magyarországon 05.11.
Elhunytak + 99 Σ 28 792
Kórházban - 102 Σ 3 282
Fertőzöttek + 493 Σ 792 879
Tesztek + 6 513 Σ 5 545 305
Egyszer oltottak + 40 314 Σ 4 346 089

Harmadik napja zavarognak Hollandiában a járványügyi korlátozások ellen

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Egy zavargó a rendőrök fogságában Rotterdamban.Fotó: MARCO DE SWART/AFP

A hétvége után hétfőn is folytatódtak a járványügyi korlátozások ellen kirobbant zavargások Hollandiában. A helyi sajtójelentések szerint az éjjel 150 embert vettek őrizetbe. A zavargások súlyosságát jelzi, hogy Rotterdamban a rendőrök nem csupán könnygázt vetettek be, de még figyelmeztető lövéseket is le kellett adniuk.

Nagyobb összecsapások voltak Amsterdamban, Geleenben és Amersfoortban is. Hágában csak kisebb, de annál harciasabb, tüzeket gyújtó és a rendőröket kövekkel és petárdákkal dobáló csoportokat kellett feloszlatni.

Rotterdamban könnygázt is bevetettek, és figyelmeztető lövéseket is leadtak.Fotó: Killian Lindenburg/ANP via AFP

Tilburg városában a hatóságok váratlan helyről kaptak segítséget. A helyi focicsapat, a Willem II ultrái vonultak az utcára, hogy "megvédjék a várost" a zavargóktól. (Via BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.