Megtagadta a QAnont a kongresszus legkonteósabb képviselője

külföld
2021 február 04., 21:00

Marjorie Taylor Greene nagyon rövid idő alatt nagyon híres lett az amerikai politikában. A Georgia állambeli republikánus képviselőt ugyanis, nem sokkal azután, hogy elfoglalta helyét a kongresszusban, máris ki akarják onnan paterolni a képviselőtársai. Többek között azért, mert korábban olyanokat nyilatkozott, hogy Nancy Pelosi demokrata házelnököt meg kellene ölni.

Greene az egyik első, nyíltan QAnon-hívő politikus, aki szélsőségesen Trumpista és iszlamofób megnyilvánulásain kívül korábban olyan összeesküvés-elméleteket is terjesztett, mint hogy az iskolai lövöldözéseket színészek játszák el és az egész csak a fegyverellenes lobbi műve, vagy hogy 2001 szeptember 11-én nem is csapódott repülőgép a Pentagon épületébe. És persze hogy Nancy Pelosi hazaáruló és szerinte halálbüntetést érdemel.

Csütörtökön viszont a képviselőházban azt mondta, bánja, hogy hazugságokat és összeesüvés-elméleteket terjesztett. A képviselőház csütörtökön tervez szavazni arról, hogy megfosszák-e Marjorie Taylor Greene-t a bizottsági helyeitől, előtte viszont a képviselő igyekezett menteni a helyzetet, és ha bocsánatot pont nem is kért a szavai miatt, megtagadta a QAnon-t, beismerte, hogy az iskolai lövöldözések megtörténnek és persze hogy a 2001-es terrortámadásban is hisz. "Elhittem olyan dolgokat, amik nem voltak igazak, és bánom, hogy ez megtörténhetett" - monda a képviselő, aki azt is hozzátette azért, hogy a média ugyanolyan hibás abban, hogy terjednek az ilyen hazug nézetek, mint a QAnon mozgalom. (BBC)