Valaki behatolt az Air Force One támaszpontjára, és bemászott egy kormányzati gépbe

Egy férfinek valahogy sikerült kijátszania a biztonsági rendszert, és behatolnia az amerikai légierő marylandi támaszpontjára, ahol az elnök gépe, az Air Force One is állomásozik. A fegyvertelen férfi az egyik repülőgépre is feljutott, ami szintén része a kormányzati flottának. Ezután elfogták, írja a BBC

Itt szállt fel Donald Trump is Biden beiktatásának napján, a My Way dallamáraFotó: ALEX EDELMAN/AFP

A támaszpont mindössze 24 kilométerre található a Fehér Háztól, Biden elnök innen utazott haza másnap wilmingtoni otthonába. Gyakran megfordul ott az alelnök és más állami vezetők is. 

Nincs jele annak, hogy a férfi valamilyen szélsőséges csoport tagja lenne, de egyelőre nem osztottak meg róla információkat. Kivizsgálják, mi történhetett pontosan, és a biztonsági rendszert is ellenőrzik.  

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó