Koronavírus-számok Magyarországon 04.21.
Elhunytak + 207 Σ 25 787
Kórházban - 505 Σ 8 097
Fertőzöttek + 2 527 Σ 757 360
Tesztek + 22 435 Σ 5 179 517
Oltottak + 46 544 Σ 3 363 596

Rusvai: Az átimmunizáltságnak el kéne érni a 70 százalékot, ami hétmillió embert jelent

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Az, hogy a korábban tapasztaltakhoz képest fiatalabb korosztályt érint a harmadik hullám, részben azzal magyarázható, hogy az idősek már megkapták a védőoltásokat, részben pedig azzal, hogy a Magyarországon fertőző brit és dél-afrikai mutáció kórokozó képessége erősebb, magyarázta Rusvai Miklós az M1 vasárnap reggeli műsorában. A víruskutató szerint annak, hogy változtattak az oltási terven és a két vakcinálás közti időt kitolták a maximumra, hogy minél többen kaphassák meg az első dózist, van némi kockázata: 

a tapasztalatok szerint a részleges immunitású közösségekben gyorsabb alakulnak ki mutációk.

Hozzátette: ez egy hosszútávú kockázat, most a rövidtávú problémákat kell megoldani, később majd kiderül, hogy kialakultak-e menekülőmutánsok. 

„Az átimmunizáltságnak el kéne érni a 70 százalékot, ami hétmillió embert jelent,”

mondta. Ebbe beleszámít az 1-1,5 millió magyar, aki már elkapta a koronavírust. Tehát ha májusig be is oltanak egymillió embert, akkor is még legalább ugyanennyit kéne immunitásban részesíteni. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.