Koronavírus-számok Magyarországon 05.07.
Elhunytak + 106 Σ 28 403
Kórházban - 249 Σ 3 855
Fertőzöttek + 1 541 Σ 789 188
Tesztek + 18 647 Σ 5 494 198
Egyszer oltottak + 50 835 Σ 4 203 873

Megváltoznak az Ausztriába való beutazás és átutazás szabályai

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Ezt az operatív törzs keddi tájékoztatóján jelentette be Kiss Róbert alezredes, miután Ausztria Magyarországot is a magas fertőzöttségi országok kategóriába sorolta be.

Az alezredes elmondta, hogy ha valaki Ausztrián keresztül menne Németországba, de „a célországba történő beutazás feltételei nem állnak fent”, az osztrák határőrök megtagadhatják az Ausztriába való belépést. Csak akkor lépheti át valaki a határt, ha az országon csak átutazik, a nemzetközi szállításban résztvevők pedig akkor, ha a Németországban való tartózkodás nem haladja meg a 72 órát. Ausztriába azok utazhatnak be, akik 48 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszttel rendelkeznek.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.