258 halálos áldozata volt szerdán a járványnak, új lendületet vett az oltakozás

járvány
2021 április 01., 07:31

Különös hullámzást mutatnak a koronavírus-statisztikák. A hét második felében járunk, ilyenkor az új fertőzöttek száma az előző napihoz képest rendre emelkedni szokott, mert most érkeznek be a hét első felében levett tesztek eredményei. Ma például 40444 elvégzett teszttel 9288 új fertőzöttet azonosítottak, ez jelentős növekedés szerdához képest, ám az előző hét csütörtökéhez képest javult a helyzet, aznap kevesebb teszttel is több fertőzöttet azonosítottak.

link Forrás

Emelkedett a gépi lélegeztetésre szoruló betegek száma is, jelenleg 1512-en vannak intubálva. Kórházban 12062 embert ápolnak, ez kevesebb, mint tegnap.

link Forrás

A halálos áldozatok száma 258, bőven alatta a szerdai abszolút rekordnak, de még mindig felette az elmúlt hét nap mozgóátlagának.

link Forrás

Az oltási program újra lendületet kapott, csaknem 55 ezren kapták meg tegnap az oltásukat a keddi épp csak tízezer után.

link Forrás
link Forrás

A járvány változatos mintát mutat az országban is. Baranyában és Csongrád-Csanádban megdőlt az új fertőzöttek napi rekordja. Ezzel szemben Somogyban, Fejérben, Nógrádban, Komáromban továbbra is egyre erősebb a csökkenő tendencia.

link Forrás