Kigyulladt a Spar a szentendrei HÉV-állomás mellett

Nagy lángokkal ég a Spar Szentendrén, közel a HÉV végállomásához és egy benzinkúthoz. A szentendrei és budapesti hivatásos tűzoltók mellett riasztották a szentendrei, a leányfalui és a szigetmonostori önkéntes tűzoltókat is, írta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A Dunakanyar körúton lévő Spar üzlethelyiségének raktárépülete 200 négyzetméteren ég, az oltása jelenleg is folyamatban van. Az egész terület kétezer négyzetméter, a kollégák azt próbálják megakadályozni, hogy a tűz továbbterjedjen, idézi Darázs Ágnest, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivőjét a budapestkornyeke.hu. Később azt mondta, a benzinkút biztonságban van, és nem terjedt át a tűz a közeli drogériára sem. 

Fotó: Olvasónk
Fotó: Olvasónk
Fotó: Olvasónk
Fotó: Olvasónk
Fotó: Olvasónk

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.