Drónnal támadtak egy amerikai bázist Irakban

Drón dobott robbanószert egy amerikai katonai bázisra Irakban, a kurdisztáni Erbil reptere mellett. A robbanás emberáldozatot nem követelt, csak egy épület gyulladt ki.

Szíriából visszavont amerikai katonák harcjárműve Erbilen áthaladóban.Fotó: YUNUS KELES/Anadolu Agency via AFP

A támadás annyiban érdekes, hogy bár a bázist rakétacsapások korábban is érték, most először támadták drónnal. Hogy kik, azt még nem tudni, egyelőre egy szervezet se vállalta magára az akciót. (Via MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.