Senki se érti a kanadai olimpiai csapat formaruháját

Nem könnyű az olimpiai formaruhák tervezőinek: minden kollekció indokolatlanul nagy figyelmet kap, és rengeteg hirtelen előbújt szakértő értékeli a munkájukat. A kanadai csapat olimpiai szettjének egyik darabja azonban még ebben a teljesen megőrült, koronavírusos világban is minden szempontból érthetetlen és megmagyarázhatatlan. 

A festékkel összefújkált farmerdzseki elvileg laza, fiatalos, és Tokió értékeit, a street artot, a street fashiont próbálja visszaadni. Így néz ki.

A design egyébként nem annyira friss, augusztusban mutatták be, csak most lett téma, miután újra előkerült, hogy mi lesz a járványhelyzetben az olimpiával. Na meg azért, mert kijött az amerikaiak kollekciója is, amit Ralph Lauren tervezett, és ahogy az megjósolható volt, tökéletes lett.

A magyar sportolók szerencsésebbek, mint a kanadaiak: a NUBU ruháit viselik majd a tokiói olimpián.

Fotó: NUBU

(Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.