Vége a Netflix járvány miatti menetelésének, egyre kevesebben iratkoznak fel

Egyre kevesebb új előfizetője van a Netflixnek, és a részvényei is elkezdtek zuhanni a tavalyi, pandémia miatti giganövekedés után.

Mindössze körülbelül 3,98 millió ember regisztrált a Netflixre január és március között, pedig a streaming szolgáltatás azzal számolt, hogy akár 6 millió új feliratkozójuk is lehet ebben a három hónapban. A streaming szolgáltatás tavaly 15,8 millió új előfizetővel bővült, amikor a Covid-19 az egész világon karanténba kényszerítette az embereket. A legtöbb feliratkozó Ázsiából származott, tavaly mintegy 9,3 millió új ázsiai előfizetője volt a Netflixnek, ami az előző évhez képest 65 százalékos növekedést jelent.

A kevesebb feliratkozót a Netflix részvényei is megsínylették: az árfolyam a kereskedés zárása után 489,28 dollárra esett, 25 milliárd dollárral csökkentve a cég piaci értékét.

A cég szerint azért is eshetett vissza a feliratkozók száma, mert a pandémia a filmkészítést is megnehezítette, ezért ritkán jelentek meg új tartalmak a platformon, de ez hamarosan változik, mivel nemsokára több sikersorozat folytatása is érkezik a Netflixre. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.