Vége a Netflix járvány miatti menetelésének, egyre kevesebben iratkoznak fel

FILM
2021 április 21., 06:51

Egyre kevesebb új előfizetője van a Netflixnek, és a részvényei is elkezdtek zuhanni a tavalyi, pandémia miatti giganövekedés után.

Mindössze körülbelül 3,98 millió ember regisztrált a Netflixre január és március között, pedig a streaming szolgáltatás azzal számolt, hogy akár 6 millió új feliratkozójuk is lehet ebben a három hónapban. A streaming szolgáltatás tavaly 15,8 millió új előfizetővel bővült, amikor a Covid-19 az egész világon karanténba kényszerítette az embereket. A legtöbb feliratkozó Ázsiából származott, tavaly mintegy 9,3 millió új ázsiai előfizetője volt a Netflixnek, ami az előző évhez képest 65 százalékos növekedést jelent.

A kevesebb feliratkozót a Netflix részvényei is megsínylették: az árfolyam a kereskedés zárása után 489,28 dollárra esett, 25 milliárd dollárral csökkentve a cég piaci értékét.

A cég szerint azért is eshetett vissza a feliratkozók száma, mert a pandémia a filmkészítést is megnehezítette, ezért ritkán jelentek meg új tartalmak a platformon, de ez hamarosan változik, mivel nemsokára több sikersorozat folytatása is érkezik a Netflixre. (BBC)